Válságmenedzsment

Egy pályázat sikere nagyrészt az abban közreműködő munkatársakon múlik. Belülről nézve és esetleg nem a teljes információ halmazzal rendelkezve kérdésessé válik, hogy a legjobb módon tudja-e a kritikussá váló helyzeteket kezelni. A folyamatban nem mindegy, hogy Ön milyen eredményeket és hogyan teljesít, adminisztrál, dokumentál, illetve kommunikál.

Az uniós támogatások szabályrendszere, a bonyolult elszámolási rendszerek magas szakértelmet igényelnek. Ezért fontos a projektek külső szemszögből, teljes rálátással történő áttekintése, az esetlegesen felmerülő problémák kiküszöbölése, gyors, működőképes megoldások kidolgozása. A pénzügyi veszteségek elkerülése, a pályázati megfeleltetés,a pénzügyi elszámolások és előrehaladási jelentések összeállítása, az indikátormutatók teljesítése, a záró helyszíni ellenőrzés sikeres és eredményes lebonyolítása is rendkívül komoly szakmai teljesítményt követel. Eddigi és jövőbeli ügyfeleink ezeken a területeken is bizalommal támaszkodhatnak szaktudásunkra.

A válságmenedzsment azonban nem egy magányos Rambó harca. Levesszük az Ön válláról a válságmenedzselési feladatok terhét. Rendszeres konzultációk során, Önnel közösen meghatározzuk a következő időszak feladatait, a rövid- és középtávú akcióterveket, a megoldások irányait. Rámutatunk azokra a tényezőkre, amelyek esetlegesen kiszolgáltatott helyzetbe hozhatják pályázó szervezetet.

Előrejelzés, felmérés, reagálás, kezelés

Amit nyújtunk:

  • Monitoring rendszerek létrehozása
  • Stratégiai- és akciótervek, útmutatások kidolgozása
  • Intézkedések optimalizálása

A határidő elmulasztása, és a szabálytalansági gyanús helyzetek indukálta problémákat orvosolni kell. Itt az idő meghozni a fontos és elkerülhetetlen döntéseket. A projektvégrehajtási nehézségek esetén alapos, szakszerű, mindenre kiterjedő segítséget nyújtunk Önnek a rendelkezésre álló eszközök részletes ismertetésével. Projekt- és válságmenedzselésben, szabálytalansági eljárásokban egyedi tapasztalattal rendelkező munkatársaink segítségével Ön racionalizálhatja és a sikeres megvalósítás ösvényére visszaterelheti projektjét.

Stratégiai tanácsadóink a legmegfelelőbb megoldást keresik meg az Ön számára kezdve  a gyors helyzetértékeléstől, a kockázatok rangsorolásán át, egészen a projekt rehabilitációjának véghezviteléig.