Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Mikrovállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatása (312)

Megnyitás dátuma: 2011.06.15.

Támogatás célja:

A vidéki térségekben alapított új, illetve működő mikro-vállalkozások beruházásainak és műszaki-technológiai fejlesztéseinek támogatása, annak érdekében, hogy a vállalkozói aktivitás, a versenyképesség, az innovációs képesség fejlődjön. A program fontos eleme a régi munkahelyek megtartása, újak létrehozása és a gazdasági szerkezet átalakításának elősegítése.

Támogatható tevékenységek:

·          Gép és technológia beszerzése

·          Építés, épületgépészet-kialakítás,- felújítás és korszerűsítés, és ingatlanhoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés

·          Projektek előkészítését segítő tanácsadói szolgáltatások igénybevétele

·          Minőség- és környezetirányítási rendszerek, szabványok bevezetése

Ha közelebbi információk érdeklik, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal.

 

Turisztikai tevékenységek ösztönzése (313)

Megnyitás dátuma: 2011.07.01.

Támogatás célja:

A helyi turisztikai szolgáltatások bővítése és minőségének fejlesztése révén a települések vendégfogadó-képességének és egyéni arculatának erősítése. A mezőgazdasági termelés és helyi értékesítés összekapcsolása a falvak turisztikai kínálatával, a falusi értékek megőrzése és hasznosítása. Minőségi szolgáltatásokat nyújtó falusi szálláshelyek létrehozása, a már működő szálláshelyek és szolgáltatások felújítása, korszerűsítése és fejlesztése, valamint a piacra jutás segítése a marketing fejlesztésével. Az intézkedés célja továbbá a térség turisztikai vállalkozások, szolgáltatók együttműködésének támogatása, az ehhez szükséges informatikai fejlesztések, minősítési, minőségbiztosítási szabványok bevezetésének ösztönzése.

Ha közelebbi információk érdeklik, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal.