Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása

A 21. században éppúgy vannak megvalósításra váró álmaik, találmányaik, felfedezéseik a magyar kutatóknak, feltalálóknak, termékfejlesztőknek, mint ahogy ez a múltban is volt. Hazánk sikerének, versenyképességének és fenntartható fejlődésének tartóoszlopai azok a gazdasági társaságok, melyek termelő tevékenységük mellett kutatási és innovációs tevékenységet is végeznek. Jelen pályázat során agrár-, műszaki, orvosi és természettudományi területeken működő vállalkozások kapnak támogatást ahhoz, hogy már meglévő, piacképes termékeiket, szolgáltatásaikat vagy technológiáikat továbbfejlesszék, a továbbfejlesztett termékek gyártását beindíthassák. Kísérleti fejlesztés céljából, fejlesztik bérköltségének támogatására, eszközbeszerzésre, információs technológia fejlesztésére, piacra jutás támogatására, iparjogvédelemmel kapcsolatos tevékenységre lehet támogatást igényelni.
A jelen pályázati kiírás célja olyan vállalkozások (beleértve az innovatív beszállítókat) technológiai innovációs tevékenységeinek támogatása, amelyek meglévő, piacképes termékek (beleértve az alkatrészt és/vagy részegységet), szolgáltatások, technológiák továbbfejlesztését vállalják.
A jelen kiírás GOP-2011-1.3.1/B komponense keretében kizárólag az akkreditált klaszterek tagvállalkozásai által megvalósított projektekhez igényelhető támogatás.

Pályázók köre: 

A letölthető pályázati leírásban található.

Új Széchenyi Terv
Letölthető anyagok:
FájlnévMéret
I.4.1..pdf215 kB
Pályázat száma: 
GOP-2011-1.3.1/A
KMOP-2011-1.1.4/A
GOP-2011-1.3.1/B