Tudomány-Innováció Program

Az Új Széchenyi Terv egyik kiemelt feladatának tekinti az egyetemek, főiskolák támogatását a tehetséggondozásban, az oktatói, tudományos utánpótlás biztosításában és intézményi kapcsolatrendszer erősítésében.
A pályázat célja a hazai felsőoktatási intézmények versenyképességének erősítése, a kiemelt kutatási területek minőségi fejlesztése és az intézményi kapcsolatrendszer fejlesztése.

Egy 21. századi fiatalnak a gyakorlatban is alkalmazható tudásra van szüksége. A felsőoktatási képzést és tananyagfejlesztést ezért kell a munkaerő-piaci elvárásokhoz igazítani. A felsőoktatásban oktatók továbbképzése, a tananyagfejlesztés hozzájárul, hogy a hallgatók versenyképesebb tudáshoz jussanak. E pályázat a felsőoktatási intézmények számár a lehetőséget ad, hogy kiemelkedő színvonalú képzéseket tudjanak nyújtani a hazai és külföldi hallgatók részére.

A kis ötletekben is nagy lehetőség, nagy erő rejlik, a kis- és közepes vállalkozók számára. Itt az alkalom, hogy ehhez támogatást is nyerjenek. Magyarországon sok vállalkozás végez az üzletszerű tevékenységéhez kapcsolódóan vagy amellett termékfejlesztést. Az Új Széchenyi Terv e pályázata segítséget nyújt az innovációs eredmények hasznosításában, új megoldások meghonosításában.

A 21. században éppúgy vannak megvalósításra váró álmaik, találmányaik, felfedezéseik a magyar kutatóknak, feltalálóknak, termékfejlesztőknek, mint ahogy ez a múltban is volt. Hazánk sikerének, versenyképességének és fenntartható fejlődésének tartóoszlopai azok a gazdasági társaságok, melyek termelő tevékenységük mellett kutatási és innovációs tevékenységet is végeznek.

Tartalom átvétel