Gyógyító Magyarország - Egészségipari Program

Jelen pályázati konstrukció alapvető célkitűzése a különböző rehabilitációs szakterületek ellátásaihoz való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és szakmai-tartalmi egyenlőtlenségeinek csökkentése, és az elérhető szolgáltatás színvonalának javítása az egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások infrastruktúrájának és műszerezettségének fejlesztésével, a rehabilitációs szolgáltatások ambuláns formáinak elterjesztésével - összhangban az európai trendekkel -, a személyi feltételeinek javításával, továbbá szakmai együttműködések létesítésével.

Az Új Széchenyi Terv az élet minden területén összefogásra ösztönzi a közösségeket. A turisztikai desztináció menedzsment (TDM) rendszer kialakításának is ez a célja. A vállalkozások és nonprofit szervezetek együttműködése a régiók turizmusának fejlődéséhez és az itt élők boldogulásához is lendületet adhat. Közös célunk az, hogy minél több külföldi és hazai vendég látogasson ide, hosszabb időt töltsenek itt, minőségi kiszolgálást kapjanak, és ezzel az itt élők és az egész ország gyarapodjék. 

Régióinknak a turizmusban számos kihasználatlan lehetősége rejlik. A gazdag történelem és kultúra, valamint a természeti adottságok egyaránt megbecsülést és támogatást érdemelnek. Az idegenforgalom fejlődésével ráadásul jelentősen javulna a régió versenyképessége is. A szolgáltatások bővítése több turistát vonzana, akik várhatóan hosszabb ideig is vendégeskednének itt.

Tartalom átvétel